Katepal

KATEPAL OY grundades år 1949 och är Finlands ledande producent av asfaltbaserade takmaterial och relaterade asfaltprodukter. Produktionsanläggningarna finns i Lempäälä 150 km norr om Helsingfors.

De huvudsakliga produktgrupperna är takshingel, underlags- och ytpapp, byggkemiska produkter samt förpackad varmasfalt. Hela produktsortimentet baserar sig på SBS-modifierad asfalt. Våra produkter är CE-märkta i enlighet med gällande harmoniserade europeiska produktstandarder. Dessutom är produkterna VTT-certifierade och typgodkända i ett flertal exportländer. KATEPAL OY följer det certifierade ISO 9001-kvalitetssystemet. Miljöaspekterna beaktas i all verksamhet. Företaget idkar en kontinuerlig produktutveckling med fokus på produkternas styrka, hållbarhet och brukarvänlighet. Den traditionella takpappen har blivit moderna elastomerasfaltmembran och SBS-takshingel som är lätta att montera, snygga och hållbara.

VARFÖR KATEPAL

Utgångspunkten för Katepals produktplanering är alltid vår vackra Nordiska natur. Tonerna i vår färgkarta och dom tekniska egenskaperna på våra produkter är anpassade till våra fyra årstider och vårt Nordiska klimat. När du väljer Katepal till ditt tak, behöver du inte kompromissa.

För alla våra takmaterial används SBS elastomerasfalt som håller dubbelt så långt som vanligt oxiderad asfalt och är anpassade till de Nordiska extrema väderförhållandena. Materialet håller flexibiliteten från heta sommardagar när takytan kan vara över 80 grader,  till de kalla vinternätterna med -35 grader.

För professionella takentreprenörer har vi ett brett sortiment, där du hittar passande produkter för alla dina behov som takläggare. Från små garagetakytor till stora parkeringshus och på gröna tak – vi täcker allt. Katepals produktutveckling är fokuserad på de tekniska egenskaperna av färdigt tak men också på takentreprenörens komfort.